Şapte sirieni, yemeniţi şi egipteni, prinşi cu barca pe Dunăre - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Autorităţile de frontieră cărăşene au reuşit să prindă şapte cetăţeni străini, veniţi din Siria, Yemen şi Egipt, în timp ce aceştia treceau ilegal frontiera peste fluviul Dunărea, cu o barcă.

Totul s-a întâmplat vineri, 7 februarie, în jurul orei 2.30, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moldova Veche au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcațiune venind dinspre malul sârbesc, care a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors.

„Au depistat şi reţinut, la malul românesc al fluviului Dunărea, în apropierea localităţii Coronini, şapte cetăţeni străini. Concomitent, au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră sârbe, care au comunicat faptul că au identificat ambarcaţiunea şi au reţinut doi bărbaţi, un cetăţean sirian şi unul palestinian. Cei şapte cetăţeni străini au fost conduşi la sediul Sectorului pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din trei cetăţeni din Siria, doi din Yemen şi doi din Egipt şi au vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani. În cadrul cercetărilor preliminare, persoanele au declarat că au trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune, ajutate de cele două persoane reţinute de autorităţile sârbe, şi intenţionau să ajungă în Germania. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin“, informează autorităţile de frontieră.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Oraviţa au reuşit să surprindă, la Ciudanoviţa, „un cetăţean turc care a încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, deoarece nu deţinea documente valabile. În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana în cauză fiind predată autorităţilor din Serbia prin Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa. Totodată, a fost instituită măsura nepermiterii intrării cetăţeanului turc pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani“, completează cei de la Frontieră.

JCS-A.M.