Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cândva în rețeaua școlară a Reșiței, clădirile fie zac abandonate, fie au deja altă destinație. Motiv pentru care consilierii locali au aprobat ca acestea să fie transformate în spații administrative sau în birouri!

În ultimii ani, un asemenea demers s-a realizat destul de greoi însă procedurile s-au schimbat, înlesnind astfel de modificări. „Sunt spații care de mulți ani nu mai funcționează ca și clădiri pentru educație. Avem posibilitatea să le extragem din acest sistem și să le dăm alte utilități. Poate le vom da inclusiv pentru locuit sau pentru alte destinații, întrucât unele dintre aceste clădiri funcționează deja cu alte destinații”, afirmă primarul Ioan Popa. Acesta a dat exemplul Poliției Locale și Direcției de Evidență a Populației, care funcționează într-un cămin din zona Poliției, ori a Direcției de Asistență Socială, care funcționează în incinta fostei Școli Generale nr. 1.

Șase dintre clădirile scoase recent din circuitul școlar al orașului au aparținut Colegiului Tehnic Cărășan. Este vorba despre o fostă spălătorie și atelierul de pe Str. Făgărașului nr. 6, precum și o fostă spălătorie, două ateliere și un punct termic de pe C. Caransebeșului nr. 2. Lor li se adaugă fosta școală și atelier din cartierul Doman, clădire care a aparținut Colegiului „Traian Lalescu”.

JCS-Ionel Ivașcu