Saptamana sanctiunilor pe sosele - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Peste o mie de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri în cadrul acţiunilor desfăşurate pe raza judeţului Caraş-Severin pe parcursul săptămânii trecute pentru a-i descuraja pe conducătorii auto să depăşească viteza legală de deplasare, dar şi pentru ca aceştia să acorde prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în trafic şi au desfăşurat pe întreaga perioadă acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere ca urmare a indisciplinei pietonale sau neacordării de prioritate pietonilor care traversau regulamentar strada. În urma acestei acţiuni au fost sancţionaţi 519 conducători auto, dar şi 163 de pietoni.

Un număr de 12 şoferi au rămas şi fără permisele de conducere pentru încălcarea acestei norme. La sfârşitul săptămânii, oamenii legii au organizat acţiuni cu aparatele de supraveghere video pentru a preveni producerea de accidente rutiere ca urmare a nerespectării vitezei legale sau comise pe fondul consumului de alcool. De această dată, unui număr de 11 şoferi pe lângă amenzile primite le-au fost reţinute şi permisele de conducere.

În toată perioada au fost constatate şi 12 infracţiuni pentru neregulile la regimul circulaţiei.