Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cele mai multe dintre ele au fost intervenţii de tip SMURD, însă au continuat şi activităţile pe linie de pandemie!

Salvatorii cărăşeni au gestionat, în săptămâna 2-8 noiembrie, nu mai puţin de 101 misiuni de intervenţie în situaţii de urgenţă, derulând o serie de activităţi legate de respectarea regulilor impuse de pandemie. Din totalul acestora, 58 au fost intervenţii de tip SMURD şi au fost executate de pompierii militari cărășeni pentru acordarea asistenței medicale de specialitate în cazul persoanelor cu diferite afecțiuni medicale sau de altă natură (48), în cazul accidentelor rutiere (patru), a transportului de persoane suspecte sau confirmate cu COVID-19 (două), precum și în alte cazuri ce au necesitat intervenția echipajelor SMURD (patru).

Alte şapte intervenții de urgență au fost executate pentru stingerea unor incendii izbucnite la gospodăriile populației (patru la Obreja şi câte unul la Ocna de Fier, Moldova Nouă și Nicolinț), la un autoturism care a luat foc (Văliug) și la bunuri aflate pe domeniului public (unul ce a cuprins tarabe din Piața agroalimentară Oravița).

Au fost de asemenea executate patru misiuni de protecție civilă, dintre care trei au fost pentru decontaminarea personalului și a autospecialelor în urma misiunilor de transport persoane suspecte/confirmate, precum și o misiune de asanare muniție în localitatea Răcășdia. Au fost derulate şi trei misiuni de recunoașteri în teren.

„De asemenea, au fost continuate acțiunile și activitățile pe linia prevenirii și limitării infectării cu noul coronavirus prin transmiterea mesajelor audio mobile de către autospecialele inspectoratului nostru cât și prin mijloace audio şi video fixe amplasate pe raza municipiului Reșița și în incinta spațiilor comerciale mari, mesajele de informare a populației fiind transmise regulat și de posturile de radio şi TV locale. Au fost executate 29 de activități de instruire și informare a populației cu privire la măsurile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus, atât în spațiile publice aglomerate, cât și la sediul unor instituții (Judecătoria Oravița), unități de învățământ (Grădinița PN Jupa, Centrul Şcolar de Educație Incluzivă, Şcoala Postliceală Banatul Caransebeș, Liceul Tehnologic Clisura Dunării Moldova Nouă), sedii ale unor unități administrative (Primăria Pojejena), lăcașe de cult (Catedrala Adormirea Maicii Domnului și Biserica Catolică – Oravița, Biserica Ortodoxă Pojejena), bănci (BRD Moldova Nouă, Raiffeisen Bank Oravița) precum și la diferite societăți comerciale. Specialiștii inspectoratului au participat la un număr de 105 de acțiuni punctuale privind respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus, independent sau în cooperare cu lucrători ai IPJ Caraş-Severin, acțiuni în urma cărora au fost verificate 148 de obiective şi locații de interes, fiind aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, totodată fiind instruite și informate 1129 de persoane cu privire la necesitatea respectării normelor în domeniul prevenirii și răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2. Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu noul coronavirus (Covid-19) este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual, prin respectarea regulilor și recomandărilor făcute de autorități, pentru ca împreună să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii“, ne asigură salvatorii cărăşeni.

JCS-A.M.