Sâmbătă ne batem cu ambrozia - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin informează cetăţenii că implementează sâmbătă, 28 septembrie, între orele 10.00 şi 15.00, campania „2019-Ambrozia“. Această campanie, care se va desfăşura şi la nivel naţional, este de fapt o mişcare civică pentru mediu şi sănătate în vederea combaterii acestei plante invazive.

Ambrozia, având denumirea ştiinţifică Artemisiifolia, cunoscută popular şi sub numele de iarba pârloagelor, iarba de paragină sau floarea pustei, se răspândeşte foarte repede datorită polenului, fiind foarte dăunătoare pentru sănătatea omului, producând în special alergii. Campania „2019-Ambrozia“ se va desfăşura până la sfârşitul lunii octombrie, pentru a reduce astfel rezerva de seminţe.

Având în vedere efectele nefaste ale ambroziei asupra sănătăţii cetăţenilor, Primăria Reşiţa a luat-o înantea celor de la Mediu și a demarat deja o serie de acţiuni împotriva răspândirii acestei plante, care s-a desfăşurat în mai multe etape. S-a intervenit în mai multe zone din Reşiţa, fiind vizate Micro 2 (Aleea Buziaşului), pod Cărăşana (calea ferată), Centru – de la BCR până la stadionul Mircea Chivu, strada Speranţei, Gara Reşiţa Sud, Valea Ţerovei, Moroasa (strada Cpt. Ioan Poptelecan) şi împrejurimile Colegiului Naţional “Mircea Eliade”.

Totodată, reprezentanţii Primăriei Reşiţa au efectuat controale privind combaterea ambroziei, la unii proprietari sau deţinători de terenuri pe ale căror suprafeţe au fost depistate focare de infestare şi acolo unde a fost cazul s-au aplicat amenzi conform legislaţiei în vigoare.

N.M.