Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prilej de bucurie şi de felicitări pentru salvatorii cărăşeni, care au derulat în ultima săptămână o serie de activităţi dedicate Zilei Protecţiei Civile, care au culminat vineri!

Vremea dimineţii, cu frigul ei şi ninsoarea transformată mai apoi în lapoviţă, a scurtat ceremonialurile dedicate evenimentului, însă curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ a avut parte de oaspeţi de rang judeţean şi local. Pompierii l-au avut alături şi pe prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a cărui prezenţă a deschis ceremonialul militar.

Istoric vorbind, protecţia civilă a atins, în ţara noastră, vârsta de 90 de ani, Ziua Protecţiei Civile din România fiind legată de Înaltul Decret Regal nr. 468, semnat de Regele Carol al II-lea în data de 28 februarie 1930 şi publicat în Monitorul Oficial ca Regulament de funcționare a Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene.

Ceremonialul militar a fost urmat de lansarea unei campanii de informare în cadrul unui proiect transfrontalier cu parteneri din Vârşeţ, Serbia, la Consiliul Judeţean, la care au participat şi preşedintele Silviu Hurduzeu şi cei doi subprefecţi.

„Nu întâmplător am pus această conferinţă de presă astăzi (vineri, 28 februarie – n.r.), cu ocazia Zilei Protecţiei Civile în România, a subliniat inspectorul şef col. Cristinel Coneru, şeful ISU. Prin campania noastră «Ajută-ne să te salvăm» încercăm să conştientizăm populaţia asupra riscurilor care se manifestă la nivelul judeţului, în mod deosebit a incendiilor de vegetaţie uscată. Este un risc foarte frecvent atât pe raza judeţului nostru şi care se manifestă şi pe teritoriul sârbesc, cu impact transfrontalier. În cadrul proiectului, pe lângă această campanie de conştientizare, avem cea mai mare sumă de bani, aproximativ 700.000 de euro, alocată Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Semenic», care constă şi în achiziţionarea de autospeciale, echipamente de protecţie şi altele“.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu