Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cele mai multe dintre solicitări au fost pentru acordarea de asistență medicală de urgență. Dar pe listă figurează ridicarea unui proiectil exploziv, descoperit de un locatar al unui bloc de locuințe din Reșița, și un incendiu de vegetație uscată la Buchin!

Salvatorii cărășeni au făcut un scurt bilanț al misiunilor derulate zilele trecute. Astfel, în perioada 6-8 mai, pe teritoriul județului nostru au fost înregistrate 33 de situații de urgență.

Legat de proiectilul din Reșița, „în cursul zilei de sâmbătă, 7 mai, specialiști pirotehnici din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Semenic» au fost solicitați să intervină pentru o misiune de asanare a teritoriului de muniție rămasă neexplodată. A fost vorba despre un proiectil exploziv calibrul 76 mm, descoperit de către un locatar al unui bloc de locuințe din municipiul Reșița. Pentru evitarea producerii unor evenimente cu urmări negative, în cazul descoperirii unor elemente de muniție neexplodată anunțați imediat evenimentul, telefonând la 112 – numărul unic pentru apeluri de urgență și respectați cu strictețe următoarele reguli: nu le atingeți, loviți și mișcați chiar dacă sunt îngropate sau la suprafață; nu le introduceți în foc; nu le comercializați la centrele de deșeuri feroase și neferoase; nu lăsați copiii să le folosească pentru joacă“, transmite ISU „Semenic“.

Tot în această perioadă, salvatorii au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Buchin și au asigurat măsurile specifice de prevenire a unor eventuale situații de urgență pe timpul desfășurării a două evenimente sportive care au avut loc sâmbătă, pe stadionul „Mircea Chivu“ din municipiul Reșița. De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în 23 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

JCS-A.M.