Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La Eforie Nord s-au încheiat, recent, după 11 zile de întreceri, tradiţionalele turnee internaţionale de şah, dotate cu „Trofeul Litoralului 2013″, competiţie omologată de Federaţia Internaţională de Şah.

Printre participanţi s-au aflat şi patru reşiţeni, maestrul internaţional Matthias Thesing, juniorii Lehel Vrencian (ultima achiziţie), Daniel Cristian Pădurean şi David Datcu Goiceanu, toţi legitimaţi la Muncitorul Reşiţa.

În turneul juniorilor până la 14 ani, cu 54 de jucători la start, din Rusia, Republica Moldova şi România, Daniel Cristian Pădurean a acumulat 6 puncte, şi s-a clasat pe locul întâi la copii până la 12 ani, şi pe cinci, în clasamentul general. De asemenea, tânărul şahist reşiţean s-a situat pe prima poziţie în concursul de delegări probleme. Aceste rezultate au fost apreciate de antrenorul Valeriu Grozav, maestru al sportului, ca fiind foarte bune, având în vedere compania deosebit de valoroasă.

Turneul rezervat seniorilor a atras la mese 105 de iubitori ai sportului minţii, din Germania, Rusia, Serbia, Republica Moldova şi România. Iar maestrul internaţional Matthias Thesing, component de bază al echipei Muncitorul Reşiţa, grupare care evoluează în Superligă, a avut o prestaţie foarte bună, ocupând, în final, locul patru, cu 8 puncte. Apoi, Lehel Vrencian (candidat de maestru), titular în formaţia reşiţeană de seniori, a acumulat 6 puncte şi s-a clasat pe locul 35. În fine, dar nu în cele din urmă, David Datcu Goiceanu, care avea dreptul să participe la juniori până la 14 ani, alături de Daniel Cristian Pădurean, a preferat să-şi măsoare forţele cu seniorii. Astfel, cu cele 4,5 puncte adjudecate s-a situat în a doua jumătate a clasamentului.

„În concluzie o reprezentare onorantă a acestor sportivi, pentru club şi pentru Reşiţa, cu precizarea că Daniel Cristian Pădurean şi David Datcu Goiceanu au participat la turnee pe cheltuiala părinţilor”, ne-a mai spus antrenorul Valeriu Grozav.

Şi, încă un amănunt. Participarea tinerilor reşiţeni la Campionatele Naţionale de şah pe echipe, de la Iaşi, din perioada 14-21 iulie a.c., este incertă, din motive financiare.