Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Timp de 10 zile, la Mamaia a avut loc Campionatul Național de șah masculin rezervat echipelor. La acest turneu s-au decis formațiile care promovează în Superligă și cele care retrogradează în Divizia B. Muncitorul Reșița a terminat la final pe locul șase și drept urmare a rămas în Divizia A.

„Pornită inițial cu șansa a opta din cele zece competitoare, conform coeficienților ELO, echipa Muncitorul a reușit să se depășească și să ocupe în final locul șase. Un succes, consider eu, la care și-a adus aportul întreaga echipă, formată din marele maestru Vadim Shishkin, juniorul Daniel Pădurean, maestrul FIDE Dinu Simi-Suciu, maestrul Marian Zaim, candidatul de maestru Alexandru Tunaru și jucătorul de cat. I Mihai Bolintiș. Am deplasat o formulă de echipă redusă la minimum, n-am avut nicio rezervă. Din păcate, fondul nostru de jucători nu este foarte mare. Sperăm ca juniorii noștri cei mai buni, mă gândesc aici la Alin Stângu și Albert Drăgoi, să crească și să completeze echipa, astfel încât Muncitorul să poată prezenta o echipă omogenă și pe cât posibil autohtonă, cu cât mai mulți jucători formați la noi”, a declarat Mihai Bolintiș.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Viitorul Urziceni au promovat în Superligă, iar Asociația Șah Club Bistrița, CS Ineu și Universitatea Târgoviște sunt formațiile care au retrogradat în Divizia B.

Ștefan Moraru

Enable referrer and click cookie to search for pro webber