Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sala de șah din incinta Polivalentei reșițene a găzduit în weekend un interesant meci între echipa juniorilor de performanță si cea a seniorilor din Resita. Meciul, desfășurat în sistem Scheveningen, 5 rotații, timp de gandire o oră toate mutarile cu 30 secunde increment, s-a dorit a fi o ultimă repetiție înaintea Campionatelor Naționale Individuale pentru copii și juniori de la Călimanesti-Căciulata (14-25.04.2019).

Seniorii au luat meciul cam în joacă, iar surprizele s-au ținut lanț în prima zi: la prima rotație, Bolintiș a jucat pentru public și a scăpat câștigul cu Stîngu, Stroescu s-a aruncat în atac, apoi a greșit grav și Drăgoi a punctat. Văduva a jucat calm și precis și a câștigat cu Bradaci, iar Daniel Korcsek a fost învins de Tipol. După prima rotație, juniorii conduceau cu 3,5 la 1,5. Rotația a doua și a treia nu au adus surprize mari, dar la finalul zilei juniorii aveau avantaj de un punct, scor 8-7. Seniorii au început sesiunea de duminica hotărâți să nu mai ierte nimic si asta s-a văzut în jocul lor, precis, dar și hotărât și insistent, refuzând remizele. Iar scorul rotațiilor 4 si 5 nu mai necesită comentarii, 4-1 si 5-0 pentru seniori, scorul final fiind de 16-9.

Cel mai important este însă faptul că juniorii reșițeni au avut parte de adversari puternici, care le-au oferit șansa unei verificări utile în perspectiva Naționalelor. Maestrul Valeriu Grozav, antrenorul juniorilor, a apreciat calitatea în crestere a jocului celor mici, faptul că au consumat aproape în totalitate timpul de gândire, că nu s-au mai grabit ca altă dată, că au început să creeze la tablă, iar variantele de deschidere abordate sunt din ce în ce mai precise, ceea ce e de natură să dea speranțe reșițenilor pentru clasări bune la Campionatul Național.