Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – Una dintre intenţiile de viitor ale primarului Brian Filimon o reprezintă schimbarea corpurilor de iluminat stradal din Măureni şi Şoşdea.

Se doreşte înlocuirea actualelor corpuri de iluminat cu lămpi pe led deoarece acestea sunt deopotrivă mai economice şi mai puternice. „Am primit câteva oferte în acest sens, oferte pe care le studiem pentru a o alege pe cea mai bună întrucât dorim să facem aceste lucrări prin forţe proprii”, declară primarul. Din spusele sale, reţinem că pentru acest obiectiv ar fi necesari aproximativ 50.000 de euro. Periodic, în comună au loc acţiuni desfăşurate pe bază de voluntariat de întreţinere a unor zone cum ar fi gara, moara sau unele clădiri abandonate

Pe lângă problemele edilitare, administrația locală are în plan și un proiect cultural. De la 1 octombrie, Primăria va demara acţiunea de înfiinţare a unui ansamblu de dansuri populare. Din declaraţia primarului Brian Filimon reţinem că viitorul ansamblu va fi structurat pe grupe de vârstă şi va cuprinde copii, părinţi şi bunici. „Vom lucra cu un instructor specializat care va veni de la Timişoara de două ori pe săptămână pentru a conduce repetiţiile. Este vorba despre Cătălin Voicu, instructor al Ansamblului „Timişul”. Toate costurile vor fi suportate de Primărie, iar participanţii vor avea acces la cursuri în mod gratuit”, aflăm de la primarul comunei. Acesta invită iubitorii dansului popular din comună să se alăture demersului administrației locale.