Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – A mai trecut un an prin noi. Fiecare am înțeles ce am vrut din el sau nu am înțeles nimic, important este ca măcar puțin să ne fim înțeles pe noi înșine.

În liniștea ce predomină aceste zile sunt sigură că ne temem de bilanțuri. La ce le-am face? Poate doar pentru a ne dărui o stare de mulțumire pentru realizări. Inspirați! Aerul curat face bine nu doar pe trahee, ci şi în minte. Sentimentele contradictorii pentru anul care a trecut ne învăluie pe toți. A fost bine, a fost şi greu, dar viaţa este un cadou ce nu trebuie ratat.

Sigur că ne temem că poate nu am muncit destul,  nu am dăruit suficient, sau că nu (ne-)am iubit îndeajuns. Dar îl puteți vedea pe 2021 ca pe un an reuşit prin prisma faptului dacă ați avut parte de sănătate. Slavă Domnului. Aţi văzut cât disconfort creează o banală durere de cap sau de stomac, câtă nelinişte şi cât necaz provoacă bolile mai grave… Aşa că oricine este sănătos se poate considera un om împlinit. Iar dacă şi cei dragi vouă sunt sănătoşi, fericirea este acolo. Aşadar sunteți, suntem și fericiți.

Așa cum v-am mai spus, în zgomotul global asemănător unei orchestre ce nu mai începe să cânte, să știi că Noul An va fi tot despre tine. Despre speranţa ta. Despre puterea ta de a vedea că există oameni care fac lumea mai frumoasă prin simplul fapt că există, că totul poate fi şi în puţin, că fericirea scânteiează în crâmpeie. Despre dorinţa ta de a nu mai agăţa clipe preţioase în tablouri goale…

Să aveţi un 2022 în care să trăiţi frumos!

La mulți ani!

Nina Curița

FOTO: Alex Mustață