Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta a spus şeful judeţului, Silviu Hurduzeu, atunci când pe ordinea de zi a şedinţei CJ a fost supus aprobării proiectul privind eliberarea din funcţie a vicepreşedintelui Flavius Nedelcea.

Unul din proiectele de pe ordinea de zi a celei mai recente şedinţe a forului decizional judeţean, iniţiat de PNL, a vizat schimbarea din funcţie a vicelui Nedelcea. Principalele reproşuri aduse lui Nedelcea au vizat starea proastă a drumurilor şi situaţia precară a AquaCaraş. „Tot ce a făcut a fost să semneze și să ștampileze ceea ce i-au prezentat cei din aparatul propriu. Rolul unui vicepreședinte este altul, să găsească soluții pentru dezvoltarea județului, soluţii de nişă pentru drumuri. Domnul Nedelcea a dat senzația că ori nu vrea, ori nu este lăsat să facă ceva“, a spus liberalul Cristian Gâfu. Consilierul Ioan Crina l-a apărat pe vicepreşedinte, spunând că: „Nici mie nu îmi convine starea drumurilor sau situația de la Aquacaraș, dar să nu uităm că atât aici cât și la AquaCaraș, până în 2016, au fost conduceri liberale. La AquaCaraş, de la 900 de angajaţi s-a ajuns la 400 şi nu am văzut vreo revoluţie pe această temă, deci se poate lucra şi cu mai puţini oameni. Să îl învinovăţeşti pe Nedelcea pentru starea drumurilor este cel puţin hilar“.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a fost cel care a domolit spiritele, reamintind toate măsurile luate de Consiliul Judeţean pentru operatorul de apă, inclusiv garantarea acelui credit care permite continuarea lucrărilor de apă şi canalizare în judeţ. „Cât despre soluţiile de nişă pentru drumuri, nu ştiu la ce vă referiţi. Să aducă Nedelcea bani de acasă pentru drumuri e cam complicat, dar Consiliul Judeţean a semnat contracte de 107 milioane de lei pentru drumuri, avem depuse proiecte de 500 de milioane de lei, unele semnate, altele nu“, a spus şeful judeţului.

Proiectul PNL nu a trecut, iar Flavius Nedelcea rămâne unul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean.