Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta a declarat prefectul judeţului, Cristian Gâfu, vizavi de modul în care salvatorii cărăşeni şi-au îndeplinit misiunile!

Ziua Pompierilor din România a prilejuit o serie de manifestări, culminând cu un ceremonial militar şi religios, găzduit de sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“.

Împuternicit prim adjunct al inspectorului şef al ISU, col. Aurelian Miloş, ne-a prezentat o pagină de istorie despre 13 septembrie, dar şi manifestările de la sediul ISU: „Unitatea Reşiţa a sărbătorit, ca în fiecare an, Ziua Pompierilor din România. Cu această ocazie au fost mai multe evenimente, pe lângă momentele obişnuite, cu alocuţiuni şi slujbă religioasă. Am avut înaintare în grad înainte de termen a 8 subofiţeri, am avut o trecere în rezervă a unui ofiţer, am înmânat diplome unor cadre care s-au remarcat în cursul anului 2021 la acţiuni mai complexe. Şi totodată am finalizat şi am înmânat adeverinţe şi contracte de voluntariat pentru o nouă serie de voluntari, în cadrul programului «Salvator din pasiune»“.

Despre eveniment, prefectul Cristian Gâfu a precizat: „Este momentul când noi, oficialităţile, putem să le mulţumim celor care-şi sărbătoresc ziua, pentru activitatea depusă pe întreg anul care a trecut. Pompierii din Caraş-Severin au dat dovadă că s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor, la înălţimea armei lor, în toate acţiunile în care au muncit în aceste ultime 12 luni. Fie că au fost incendii de vegetaţie forestieră, fie că au fost incendii la imobile sau au participat la salvarea unor vieţi, sau în celelalte acţiuni în care participă, alături de mine, în gestionarea acestei pandemii numite Covid-19. Le urez sănătate multă, la mulţi ani, să aibă grijă de familiile lor, iar celor care au ieşit la pensie, o pensie cât mai lungă“.

JCS-A.M.