Caraş-Severin, Romania

BERZOVIA – O cărășeancă ne scrie că podul din Berzovia, de la intrarea dinspre Ramna, s-a surpat, iar cei care trec pe acolo se văd nevoiți să facă un ocol de vreo 9 kilometri, pe un drum pietruit. Asta pentru că circulația pe DJ572, în zona podului, a fost închisă pe o perioadă nedeterminată!

Constatând situația, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a precizat: „Podul de la Berzovia nu mai prezintă  siguranță. Rugăm conducătorii auto de autovehicule grele să nu îl folosească. Există rută ocolitoare. Despre reparația acestuia, situația este următoarea: Devizul general și documentele de licitație sunt gata. Până joi vor fi urcate pe platforma de licitare. Din păcate, suma de 2 milioane de lei alocată de Guvern pentru această lucrare nu a fost suficientă. Având în vedere importanța acestui obiectiv și pericolul existent, dacă nu se înlocuiește podul, am hotărât ca din cei 5,3 milioane de lei disponibili azi la DDJ – pentru reparația întregii rețele de drumuri județene de peste 800 de kilometri – să luăm 3 milioane. Așadar bani există integral, conform estimărilor, pentru înlocuirea lui“.

Nu este singurul pod cu probleme din Caraș-Severin cel de la Berzovia. Întrebat de un cetățean, pe o rețea de socializare, vizavi de ce se întâmplă cu podul de la intrarea în Slatina Timiș, luat de ape acum 3 ani, președintele CJ a răspuns: „A fost scos la licitație de 3 ori. Nu s-a prezentat nimeni din același motiv. Banii alocați de Guvern – insuficienți. Am refăcut anul trecut devizul și mai trebuie 3 milioane. Pentru el nu avem soluție financiară azi. Documentele actualizate sunt pregătite. Îl vom scoate la licitație până la finalul lunii, cu clauză suspensivă. Adică dăm ordinul de începere când găsim banii“.

JCS-A.M.

FOTO: Valeapai

Video: Mady Seimeanu