Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu puţin timp în urmă am aflat că reşiţeanul nostru, prof. Doru Morariu, s-a stins în jurul orei 9.30, la Iaşi, unde era internat, la vârsta de 68 de ani!

Cetăţean de onoare al municipiului Reşiţa din anul 2007, titlu conferit „pentru contribuţia adusă la dezvoltarea culturii muzicale din municipiul Reşiţa“,  Doru Petru Morariu s-a născut la Reşiţa, în 17 noiembrie 1951,  a absolvit  Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, pentru ca mai apoi să-şi desăvârşească pregătirea în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea unor  dascăli de prestigiu.

La Reşiţa a desfăşurat o intensă activitate didactică şi artistică, a fondat Corul de Cameră „Mioriţa”, împreună cu care obţine succese răsunătoare atât în ţară cât şi în străinătate, corul fiind extrem de apreciat şi de ilustre personalităţi din lumea muzicală. Trebuie amintit că în zilele şi nopţile Revoluţiei din Decembrie 1989, Doru Morariu a sfidat nu doar regimul aflat la putere, dar a a avut curajul ca împreună cu Corul „Mioriţa” să susţină în balconul Revoluţiei şi să ofere reşiţenilor primul concert de colinde în care s-a cântat cu şi despre Moş Crăciun. El a condus şi Corul de Copii al Palatului Pionierilor şi a înfiinţat Corul „Primavera”, iar după 1990 a început o prodigioasă carieră muzicală la Iaşi, la pupitrul Corului „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii Moldova. Împreună cu acest ansamblu vocal, a susţinut concerte à cappella şi vocal-simfonice. atât în ţară cât şi în străinatate. Dirijorul reşiţean a fost şi fondator al Corului de copii „Angeli” al Studioului Radio Iaşi.

De asemenea, Doru Morariu a desfăşurat şi o bogată activitate componistică,  remarcându-se prin lucrările scrise pentru cor sau vocal-simfonice. A iubit Reşiţa din tot sufletul, el revenind acasă împreună cu familia în fiecare an, pentru a se reîncărca din energia vitală a oraşului natal şi a împrejurimilor.

Dumnezeu să-l odihnească în Lumina Sa!

JCS-Alexandra Gorghiu

1 Comment

  1. Fie-i somnul lin colegului si prietenului nostru, Doru Morariu.
    „Adevaratii Arnoteni” de la Casa Creatiei de altadata s-au strans in Ceruri, sub semnul lui Faurar. Si ne vegheaza.

Adaugă comentariu