Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Un tânăr de 18 ani din Oraviţa a vrut să termine cu viaţa duminică, 16 februarie 2020. Numai că n-a fost să fie, pentru că a fost salvat de două ori de un echipaj SMURD!

Potrivit ISU Caraş-Severin, totul s-a întâmplat în jurul orelor 16.00, când pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Oraviţa, au răspuns unui apel 112, la o tentativă de suicid în oraşul Oraviţa. Au acţionat de urgenţă un echipaj SMURD, condus de plt. maj. Răzvan Marica, care cu profesionalismul câştigat  în anii de muncă şi pregătire continuă a reuşit să salveze o viaţă.

„A fost vorba de o tentativă de suicid a unui tânăr de 18 ani, a comunicat purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, Adrian Manofu, găsit în stare de inconştienţă  în garajul casei, fără semne vitale de viaţă. S-a acţionat de urgenţă, aplicându-i-se manevrele de resuscitare timp de 20 de minute, prin masaj cardiac şi intubare, reuşindu-se în final să obţină puls şi ritm cardiac. S-a dispus transportarea acestuia la Spitalul din Reşiţa, dar imediat ce echipajul SMURD a plecat spre Reşiţa, victima a intrat din nou în stop cardio-respirator. S-au început din nou manevrele de resuscitare, care au dat rezultate şi s-a reuşit stabilizarea şi menţinerea semnelor vitale ale pacientului până la sosirea ambulanţei SMURD la Spitalul din Reşiţa, unde acesta a fost predat complet stabilizat“.

JCS-A.G.