Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După ce am semnalat vineri primul caz, după patru săptămâni de liniște, în care Caraş-Severinul nu a mai raportat îmbolnăviri, numărul cazurilor începe iar să crească!

Potrivit raportării de miercuri, avem încă un caz care a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba de mama bărbatului internat vineri pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, un muncitor care făcea naveta în judeţul Timiş, la o unitate de procesare a cărnii.

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin desfăşoară ancheta epidemiologică specifică, în momentul de faţă doar mama bărbatului ieşind pozitiv la testul efectuat: „Încă aşteptăm rezultatele testelor însă, deocamdată, doar mama bărbatului care lucrează la Timişoara a ieşit pozitiv, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros. Femeia este în vârstă de 75 de ani şi a prezentat forme uşoare de boală, doar tuse a avut, în prezent fiind şi ea internată pe Secţia de Boli Infecţioase de la Staţionar III. Mai aşteptăm încă vreo trei teste, să vedem dacă nu s-a infectat şi şoferul microbuzului cu care se deplasa bărbatul şi alţi navetişti“.

Cazul a fost raportat şi de Grupul de Comunicare Strategică, numărul total al cazurilor din Caraş-Severin de la începutul crizei epidemiologice ridicându-se la 114. În izolare se află 653 de persoane, nu avem nici o persoană carantinată, iar numărul testărilor a ajuns la 1934.

JCS-Alexandra Gorghiu