Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În declaraţia politică adresată Parlamentului, deputatul liberal Dumitru Rujan consideră că trebuie lăsate deoparte culorile politice pentru adoptarea PNRR!

Adresându-se tuturor colegilor deputaţi din Parlamentul României, parlamentarul cărăşean susţine Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR, care se află în faza de finalizare şi adoptare.

Întrucât proiectul reprezintă şansa dezvoltării României în următorii ani, Dumitru Rujan face un apel către ceilalţi parlamentari să-şi împlinească misiunea pentru care au fost aleşi de români: „Stimaţi colegi parlamentari, ar trebui să lăsăm deoparte culoarea politică și să ne gândim să ajungem la un consens, pentru a demonstra că suntem aici, cu adevărat, pentru a apăra interesele românilor. În urma întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul Florin Cîțu a arătat că România face progrese în ceea ce privește reformele. România va depune un PNRR pe toată suma de 29,2 miliarde euro, banii înseamnă investiții masive în domenii precum infrastructura rutieră și feroviară, spitale, educație sau sprijin pentru mediul privat“.

Deputatul liberal argumentează că PNRR înseamnă şi dezvoltarea comunităţilor locale, reprezentate de cei aleşi: „Pentru că prin PNRR se va înfiinţa un fond de rezilienţă pentru localităţi, al cărui scop stă în reducerea disparităţilor teritoriale la nivel regional, intra – regional şi intra – judeţean, prin intervenţii integrate în infrastructurile din zonele mai puţin dezvoltate. Se va crea un fond de împrumut pentru implementarea proiectelor comunitare. Eu sunt încrezător că asta va fi o șansă mare și pentru dezvoltarea județului Caraș-Severin, pe care îl reprezint ca parlamentar. De asemenea, proiectele de investiții de care are nevoie România vor fi abordate din toate cele trei surse de finanțare la dispoziție: PNRR, fondurile europene clasice din cadrul financiar 2021-2027, bugetul de stat. Important e ca proiectele care sunt eligibile pe PNRR să acopere întreaga sumă. Alte investiții vor fi finanțate din fonduri europene sau de la bugetul de stat“.

JCS-A.G.