Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La finele anului trecut, primăria a majorat cu 300% sau 500% impozitul pentru aproximativ 70 de clădiri deteriorate din oraș. Listă pe care Magazinul Universal este „client fidel” de ani buni. Ruina însă „impresionează” din nou, după ce, săptămâna trecută, proprietarul a fost amendat cu 50.000 de lei întrucât bucăți de tencuială s-au desprins din clădire!

N-a avut nimeni de suferit, însă a fost necesară intervenția oamenilor de la ISU pentru a desprinde bucățile de clădire care riscau să cadă. Lucru pentru care a trebuit delimitată suprafața periculoasă din trotuar. „Vom continua să amendăm proprietarii, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă că, în această problemă, trebuie să punem umărul toți!”, declară primarul Ioan Popa. Și totodată avertizează, considerăm noi.

Mai demult, primăria și-a arătat intenția de a cumpăra clădirea magazinului, mai cu seamă după expoziția lui Gorzo, însă e cam mare diferența dintre estimările de preț făcute de primărie, respectiv de proprietar. Poate se va micșora pe măsura trecerii timpului… dar și pe măsura bucăților care vor continua să se desprindă din clădire.

JCS-I.I.