Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – … prin cea de-a zecea carte pe care o lansează vineri, de la ora 19:00, la Salonul de Artă și Industrie al TMK Artrom. Volumul „Limitele unui vers” poartă cititorul de la univers spre unicul vers ori spre versul infinit, versul neliniștilor ori spre cel al epistolelor pe care autorul le scrie către hunedoreni și reșițeni!

Există oare călătorii în timp?, este întrebarea de la care pornește totul. Autorul găsește propriul mecanism de a călători în timp, dat de „biblioteca întreagă de amintiri” care-i permit traversarea unor versuri din propriul său poem. Pornind de la premisa că fiecare are la îndemână o mașină a timpului dacă are amintiri, imaginație, vise prin care să călătorească, deapănă amintiri din diverse momente ale vieții. În paradisul copilăriei, a întâlnit oameni pe care-i îndrăgește și acum, chiar dacă ei nu mai sunt.

„Ce viață! Când îmi amintesc acele vremuri, vreau să cred că așa trebuie să te simți în paradis”, exclamă autorul, originar din Hunedoara, despre vacanțele de vară pe care le petrecea la bunici, în satul Țelna de lângă Alba Iulia. Vacanțele de vară erau realmente evadarea căci scăpa de regulile de la oraș și de împresurarea curții școlii. De după ani, copilul de atunci scrie versurile întâmplărilor de la țară în cartea prin care omul în toată firea evadează și acum în paradisul de altădată.

JCS-Ionel Ivașcu