Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Senatul a adoptat un proiect care modifică Legea 192/2010, în sensul trecerii drumurilor şi căilor ferate forestiere din administrarea Romsilva în cea a unităţilor administrativ teritoriale şi a consiliilor locale.Senatorul de Caraș-Severin Marcel Vela a fost unul din cei care au votat în favoarea propuneri legislative, votată anterior în unanimitate în Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic din care liberalul face parte.

„Am votat pentru toți primarii, indiferent de culoarea politică, dar în același timp pentru toți cetățenii pe care-i reprezentăm în Parlament. Există proiecte și programe de investiții care nu pot fi nici accesate, nici implementate, decât pe raza unității teritorial-administrative existente acum. Dacă drumul respectiv aparține și este administrat de Romsilva, dar este util și asigură accesul și spre o zonă forestieră, dar și spre una de turism și agrement, acel primar, acel consiliu județean, nu va putea investi pentru repararea și reabilitarea drumului respectiv. Această lege rezolvă o problemă de fond. Toți primarii din România, după promulgarea acestei legi, pot să solicite, argumentat, acele drumuri care pot fi introduse în proiectele de sistematizare ale UAT-ului respectiv”, a explicat Vela.

Proiectul de lege a fost votat în plenul Senatului cu 90 de voturi pentru și 12 contra. Urmează ca legea să fie trimisă pentru dezbateri și la Camera Deputaților, apoi promulgată de către Președintele României.

1 Comment

  1. Consiliul nu a putut administra un amarat de aeroport sau o cladire importanta din Resita si va putea administra drumurile din padure? Sunteti dusi cu pluta!

Adaugă comentariu