Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Aproape ca un pariu cu ei înșiși. Pe care e obligatoriu să îl câștige. Așa s-au ambiționat atât Ioan Popa, cât și Romeo Dunca, față de pozițiile pe care le ocupă ca primar, respectiv președinte de Consiliu Județean. Ambii vor să demonstreze că se poate!

Au reușit în mediul privat, vor să o facă și în administrația locală. Primarul Reșiței susține că spiritul antreprenorial și concurențial îi duc pe amândoi înainte, și, odată cu ei, proiectul de oraș și de județ.

„Romeo Dunca este un om cinstit, în primul rând. Este un om care a dovedit în mediul privat că poate. Este un om care poate fi suspectat de orice doriți, dar nu de faptul că ar face jocurile cuiva. Asta, categoric NU! Gândiți-vă că și el, și eu, am venit bogați în jocul ăsta. Este, dacă vreți, o luptă a noastră, și a mea, și a lui. Este o provocare să demonstrăm că putem. Avem spirit antreprenorial și antreprenorul este omul care zice ‘Domnule, hai să dovedesc că pot să fac și aici!’.

Pentru Romeo Dunca, meciul a fost mult mai greu decât al meu în primul mandat, pentru că a găsit o administrația ostilă, populată de acești oameni puși de partide, care l-au sabotat foarte mult din interior. Am avut acele trădări și în interiorul partidului, care ne-au creat mari dificultăți. Însă, dacă Banatul de Munte ne ajută și ne sprijină acum, vom scoate PSD-ul practic definitiv din județul Caraș-Severin, așa cum l-a scos Bolojan din Bihor, așa cum l-a scos Boc din Cluj, așa cum s-a scos de multă vreme din Arad, din Sibiu, din Alba, din Brașov. Și eu vă garantez că județul Caraș-Severin va pleca în sus exact ca săgeata liberală. Dați-ni acest gir, oameni buni, ajutați-ne!”, le-a transmis Ioan Popa alegătorilor.

Liberalul vine și cu dovezi care susțin că Romeo Dunca a făcut treabă bună la CJ:
„Sincer, au apărut niște cifre foarte importante în jurnale de București, care menționează Caraș-Severin la creșteri economice în ultimii 6 ani. Suntem pe locul 15 între toate județele din România. Dacă noi tot timpul eram la coada clasamentului, pe locurile 4,3,2,1 la final, din punct de vedere al creșterii economice pe care o reprezintă, acum, în clasamentul județelor suntem pe locul 15. Asta spune că județul se mișcă într-o direcție bună. Evident că așa cum nici eu în 2020 n-aveam multe realizări față de 2016, pentru că odată ce ajungi în funcție trebuie să-ți faci proiecte, trebuie să le depui, trebuie să aștepți autorizări, să demarezi lucrări, adică trece enorm de mult timp, evident că nici Romeo Duca nu are foarte multe realizări vizibile astăzi, dar a făcut multe chestii inteligente. În afara proiectelor pe care le-a depus pentru fonduri europene pe drumuri, Spitalul Județean, calea ferată, proiectul Semenic, ș.a.m.d., a făcut un contract de întreținere a drumurilor județene, un contract multianual, așa cum are și Bihorul, și Clujul, și Suceava, și Brașovul, lucru care îi dă posibilitatea să repare, să facă reparații rapid atunci când are buget. Și ați văzut că bugetul, de la 12 milioane într-un an, a ajuns la 20 de milioane în următorul an, iar anul acesta este de 30 de milioane de lei. Aceste bugete se vor vedea în teren în următoarea perioadă de timp. Așa, foarte rapid se realizează lucrări de reparații și întreținere. Categoric, nu de investiție în drumuri noi, alea sunt altceva”, a spus Ioan Popa.

Așa că, pentru Reșița și pentru Caraș-Severin, primarul are un singur lucru de spus: „Eu sunt foarte încrezător că, în următorii 4 ani, împreună cu Romeo Dunca și cu majoritate în Consiliu Județean vom avea rezultate remarcabile și va fi o poveste de succes a Reșiței, care se va repeta în județul Caraș-Severin.”

Comandat de PNL Filiala Caraş-Severin. Executat de SC NV WOTAN MEDIA SRL. Cod mandatar financiar 21240015