Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Asta în urma unei vizite pe care a făcut-o anul trecut în zonă. În urma acelei vizite, l-a convins şi pe George Dancea să sprijine Primăria Bozovici cu plata studiului de fezabilitate pentru noul spital. În lucru, sub coordonarea Consiliului Judeţean, sunt şi SF-urile pentru ambulatorii noi la Anina şi Băile Herculane!

După cum aţi putut citi pe CAON, omul de afaceri George Dancea, originar din Rudăria, a plătit SF-ul pentru un nou spital la Bozovici. Este un prim pas foarte important pentru acest obiectiv, de acum Primăria Bozovici putând să acceseze 5 milioane de euro în acest scop. Almăjenii au primit vestea cu bucurie. În spatele demersului însă, sunt discuţii, idei, întâlniri, convingeri, dar mai ales încrederea pe care George Dancea o are în preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, cel cu care a şi discutat despre finanţarea SF-ului. Iar povestea este interesantă.

„Pe domnul George Dancea l-am cunoscut în vara anului trecut. A venit la birou, la Consiliul Județean, spunând că dorește să ajute, printr-o donație, sănătatea din Valea Almăjului. Dorea să plătească achiziția de aparatură și medicamente. Eu tocmai am fost în vizită la Bozovici unde, la rugămintea dlui doctor Paul Purea, am vizitat Staționarul 4 (spitalul de acolo fiind Staționarul 4 al Spitalului Județean). Tema vizitei a fost găsirea unei soluții pentru îmbunătățirea confortului termic din spital (ocazie cu care, în final, a fost schimbată centrala termică). Fiind proaspătă imaginea ambulatoriului din Bozovici și auzind dorința dlui Dancea, i-am propus acestuia să renunțe la ideea achiziției de aparatură și să finanțeze realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un spital nou. Artizanul acestei hotărâri este consilierul meu, dl Sorin Crețu. El a informat că pe această linie de finanțare și pentru astfel de ambulatorii există disponibile sume consistente, eligibile. Ideea de a <<însămânța>> în teren fertil o sumă importantă de bani care va avea drept urmare o investiție de 5 milioane de euro, față de achiziția unei anumite aparaturi, cât și încrederea în noua conducere județeană au fost suficiente pentru ca acest domn generos și cu gândul la locurile natale să se hotărască. Așa a luat naștere Studiul de Fezabilitate donat Primăriei Bozovici zilele trecute. Cel care a coordonat toată munca depusă pentru finalizarea acestui studiu este Sorin Crețu. Așa cum astăzi, tot sub controlul acestuia, sunt în lucru SF-ul noului ambulatoriu de la Anina și al celui de la Băile Herculane“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca. Acesta i-a urat succes primarului Adrian Stoicu „în edificarea noii clădiri și a dotării acesteia“, asigurându-i, totodată, „pe toți cetățenii din Caraș-Severin că atunci când căutăm soluții pentru ei, nici măcar nu ne gândim din ce partid este primarul!“.

Omul de afaceri George Dancea, atunci când a venit în redacţia Jurnal CS pentru a-şi exprima dorinţa de a preda noi actul de donaţie al SF-ului, şi-a exprimat şi încrederea că lucrurile la Bozovici vor decurge frumos şi în interesul oamenilor din Valea Almăjului, zona pe care o iubeşte atât de mult. „Domnul Romeo Dunca m-a impresionat cu ideile pe care le are pentru judeţ, cu ideea pentru spital. Am avut discuţii interesante. Este un om ambiţios, obiectiv, care vrea să facă lucruri serioase, trainice, care gândeşte la viitor şi judeţul are o şansă frumoasă cu dânsul la conducere. Domnul primar Stoicu este tânăr, trebuie să lase ceva trainic în urmă. Eu îmi doresc spital nou pentru almăjeni, mă bucur că am putut sprijini ceva din temelia acestui spital şi am încredere că se va face. Zona are mare nevoie de aşa ceva“, ne-a mai spus domnul George Dancea.

JCS-Nina Curiţa