Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – A 11-a ediţie a Cupei Europene, organizată sub egida Confederaţiei Mondiale de karate, a avut loc la finalul săptămânii trecute la Sala Polivalentă din Reșița!

Cei mai buni sportivi din Anglia, Italia, Ucraina, Serbia, Macedonia, Bosnia-Herţegovina şi România s-au luptat pentru medaliile puse în joc. La final, România s-a clasat pe locul I în topul medaliilor, fiind urmată pe podium de Ucraina și Macedonia. De la clubul Sport Star Anina, Alessia Iurea s-a clasat pe locul I, la kumite, la categoria 10-11 ani.

„Au fost peste 200 de sportivi înscrişi din opt ţări, o competiţie de un înalt nivel, pentru că sunt cei mai buni sportivi din ţările respective. A fost prezent aici şi preşedintele Confederaţiei Mondiale, pentru că au avut loc la Reşiţa şi alegeri. Este o nouă echipă de conducere, şi pot să vă spun că printre cei patru vicepreşedinţi am fost ales şi eu. Alături de preşedintele Marko Nicovic din Serbia voi face echipă împreună cu Pete Lindley din Anglia, Massimo di Luigi din Italia şi Nestor Parreno din Argentina. Sunt multe lucruri de schimbat, atât la nivel organizatoric – eu voi răspunde de resortul organizare – cât şi în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a Confederaţiei Mondiale de atragere de noi ţări. Asta presupune multe contacte la nivel internaţional, şi sunt convins că putem face lucrul acesta. În privinţa organizării Cupei Europene de la Reşiţa, pot spune că am avut sprijinul total al municipalităţii şi aş vrea să-i mulţumesc primarului Ioan Popa. Mulţumesc de asemenea tuturor celor din primărie care ne-au susţinut logistic, dar şi consiliului judeţean, care ne-a pus la dispoziţie Sala Polivalentă în mod gratuit, Prefecturii, tuturor factorilor abilitaţi care au susţinut deplin această competiţie. Au avut loc întreceri de la copii 8-9 ani până la seniori, kata şi kumite”, a declarat Marian Meşinschi.

„Ne bucurăm foarte mult că am avut ocazia să participăm la această competiţie. Pentru noi este o pregătire înaintea Campionatului European care va fi peste o lună. Mai ales în aceste condiţii de pandemie suntem recunoscători în primul rând administraţiei locale reşiţene care ne sprijină la această competiţie, şi bineînţeles lui Marian Meşinschi, care a fost organizatorul şi sufletul evenimentului petrecut în municipiul Reşiţa. Karate-ul a avut foarte mult de suferit din cauza pandemiei. În ultimii doi ani am avut foarte puţine competiţii, în ultimul an au fost chiar suspendate toate competiţiile. Acum este primul campionat european pe care il organizăm după doi ani. Vă daţi seama, impactul asupra sportivilor, asupra pregătirii lor, a fost unul major”, a declarat și Adrian Nagel, conf.univ.dr. Universitatea de Vest Timișoara.

Liliana Dacica, reprezentanta autorităților locale la această competiție, spus: „Municipiul Reșița este întotdeauna alături de toate acțiunile sportive și culturale și ne-am bucurat că am putut organiza această competiție în Sala Polivalentă. Sper că meciurile au fost pe măsura așteptărilor delegaților străine”.

JCS-Ștefan Moraru