Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În cadrul noului Executiv, care a obţinut 240 de bile albe în Parlament, senatorul Marcel Vela, şeful liberalilor cărăşeni, este ministrul Afacerilor Interne! Ședința de plen a început cu un moment de reculegere în memoria lui Sorin Frunzăverde.

Executivul Orban a fost învestit, luni, în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru”, din cele 233 de voturi necesare învestirii. Deputații și senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și programul de guvernare al PNL. PSD a boicotat ședința, în încercarea de a nu asigura cvorumul necesar votului. Nu au fost prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului, iar ședința a fost condusă de senatoarea PNL Alina Gorghiu. Varujan Vosganian a anunțat că ALDE susţine guvernul pentru că România are nevoie de buget.

Ludovic Orban a spus că Guvernul liberal este unul de durată limitată, care trebuie să ia măsuri urgente. Premierul a prezentat şi diverse măsuri din toate domeniile. De exemplu, Orban spunea că „Trebuie să readucem Jandarmeria, Poliția, în situația în care le-a pus Constituția, de a fi în slujba cetățeanului. Să terminăm cu utilizarea politică a acestor instituții fundamentale”. El a mai spus că Guvernul trebuie să readucă încrederea partenerilor străini și a cetățenilor. La ora 19, miniştrii Guvernului Orban au depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Nina Curiţa