România a luat faţa Franţei la testări Covid - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şeful administrativului reşiţean a vrut să le răspundă cârcotaşilor care critică Guvernul, acuzând testările reduse în perioada pandemiei!

Primarul Ioan Popa spunea că este la curent cu cifrele pandemiei la nivel mondial, pe care le urmăreşte în fiecare zi, în special pe Worldmeter.

„Pe partea de Covid, la numărul de testări pe milionul de locuitori, suntem peste Franţa, care are 22-24.000 de testări la milionul de locuitori. România are 37.000 de testări pe milionul de locuitori, suntem la acelaşi nivel cu Polonia. Nimeni nu poate să acuze Guvernul României că nu face testări sau că ascunde lucruri nefăcând testări, pentru că suntem la aproape dublul Franţei şi la acelaşi nivel cu o ţară care este în Europa de Est, recunoscută ca una progresistă. Polonia e o ţară care a punctat pe toate domeniile. Nu avem testările Statelor Unite ale Americii, care au undeva la 100.000, dar stăm bine la nivel european, faţă de alte ţări partenere cu noi. Nici n-o să putem sta la nivelul Statelor Unite pentru că o testare costă undeva între 50 şi 70 de euro. Dacă facem acum o analiză să vedem, noi suntem aproape la un milion de testări în România. Deci un milion de testări ne costă pe noi vreo 70 de milioane de euro. Deci nu sunt sume de neglijat şi trebuie să ne păstrăm raţiunea şi să testăm acolo unde e cazul să testăm“, a încheiat Popa.

JCS-Antoniu Mocanu