Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vara e scurtă, iar lumea adunată în poiană e foarte frumoasă. S-a demonstrat ştiinţific asta în ultimii ani.  Lucru văzut pe viu de Cristi Hrubaru, omul de la Rock FM, din nou gazdă a festivalului!

Seara de vineri a fost deschisă de timişorenii de la Amala pregătind terenul pentru o formaţie pe care cu toţii o iubim, unii dintre noi din fragedă pruncie, cântându-le piesele care ne-au marcat viaţa timp de generaţii. Aşa i-a descris Hrubaru pe legendarii de la Celelalte Cuvinte, trupă care revine la Custom după concertul susţinut pe 24 martie în fieful MC Trust Reşiţa West (MCTRW). „Ne bucurăm să fim din nou împreună în acest oraş minunat de care ne leagă atâtea amintiri. Omul nu vrea să moară, dar noi plecăm de pe lumea asta cu aceste clipe minunate petrecute împreună sub imperiul Dumnezeului rock al muzicii. Vă mulţumim pentru asta şi suntem mândri că suntem aici împreună cu voi în această seară la asfinţit!”, s-a adresat solistul Călin Pop oamenilor care au umplut Poiana Golului, neuitând să dedice piesa „Iarbă prin păr” lui Florian Pittiş, cel care, cândva demult, descoperea această piesă la Timişoara.

După legendarii din Oradea, scena a aparţinut unei formaţii pe care Cristi Hrubaru o consideră cea mai bună trupă tribute AC/DC. Asta deoarece e mare lucru să faci o trupă tribute, pentru că rişti să fii ori foarte penibil, ori foarte bun. The Rock însă au făcut un show prin care, cu fiecare secundă, au dovedit că sunt teribil de buni. Pentru ca, mai apoi scena să fie cuprinsă de bucuria, veselia, nebunia adusă de Zdob&Zdub, trupă care de asemenea revine pe scena unui festival de la care n-aveau cum să lipsească. Seara s-a încheiat cu elveţienii de la Ad Infinitum, trupă aflată la primul concert în România, care a debutat în 2018 şi a intrat direct în top 10 american pentru trupe debutante.

Astăzi, motocicleta pusă la bătaie de MCTRW îşi va afla câştigătorul. Cortul „Călare pe două roţi” îi aşteaptă pe toţi doritorii unei amintiri de la Custom. „Acolo sunt şi tricouri «Bikers for humanity». Sunt şi voluntari ai campaniei alături de noi. Pentru că motocicliştii fac lucruri frumoase de şapte ani de zile, donează sânge, fac case pentru oameni necăjiţi. Sunt băieţi de treabă, chiar dacă ne uităm la ei cu groază la semafor cu motoarele lor zgomotoase. Dacă cumpăraţi produse cu «Bikers for humanity», veţi fi şi voi alături de oamenii necăjiţi.”, este invitaţia adresată de Cristi Hrubaru.

Tot astăzi, rock-ul va răsuna din nou în boxe pe acordurile trupelor Massive Wagons, Altar, Rezident Ex, Danaga şi Gasovi iz Unutrašnjosti. E ultima seară de rock sub stele, cu un line-up pentru care Cristi Hrubaru le-a promis organizatorilor, primăria şi MCTRW, câte o bere în fiecare seară.

JCS-Ionel Ivaşcu

FOTO: Banatul Montan