Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În urma descentralizării lotului național de seniori, gimnaștii au trebuit să se întoarcă la cluburile lor din țară. Așa a făcut și reșițeanul Robert Pașca, care se pregătește de săptămâna trecută la sala de gimnastică, sub îndrumarea lui Robert Bălan!

„S-a luat decizia la nivelul Federației Române de Gimnastică să se descentralizeze lotul și astfel am revenit fiecare la cluburile noastre pentru a ne antrena. Am revenit în Reșița, în sala unde am început gimnastica de când eram copil. Până în septembrie ne vom antrena fiecare separat, iar în funcție de evoluția fiecăruia ne vom reîntâlni la lot sau vom rămâne la cluburile noastre. Următorul obiectiv major al meu este calificarea la următoarele Jocurile Olimpice. Un alt obiectiv de-al meu este calificarea în primii 13 la Europene, iar apoi calificarea la Mondiale. Ca și obiectiv mai mic este obținerea unei medalii la Naționale”, a declarat Robert Pașca.

„Un alt eveniment care a avut loc săptămâna trecută este reîntoarcerea lui Robert Pașca în Reșița, după descentralizarea lotului național de seniori. Robert Pașca se pregătește sub formă de lot, adică este susținut de Federația Română de Gimnastică, dar este pregătit acum de mine. Sperăm ca și el să fie foarte bine pregătit pentru Campionatele Naționale de seniori, unde cred că se va schimba un pic modalitatea de a accede într-o competiție internațională. Ținând cont că toți sportivii lotului se pregătesc cu antrenorii de acasă, cei mai buni vor face echipă pentru competițiile internaționale. Vom face un plan de antrenament pentru Robert Pașca”, a declarat antrenorul Robert Bălan.

JCS-Ștefan Moraru