Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Mai multe persoane au fost reţinute în dosarul „Certificate de revoluţionar false“.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor, unii sub aspectul săvârşirii a câte patru infracțiuni de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi a unei infracțiuni de abuz în serviciu (Sanda Adrian, Tănase Denisa-Corina şi Cechi Cristina-Valentina); Gadină Mihail Valentin, Dragomir Andreea şi Neagu Gheorghe, sub aspectul săvârşirii a unor infracțiuni de trafic de influență; şi Iosef Ionel, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată (sub forma instigării).

Faţă de alţi cinci inculpaţi s-a dispus măsura controlului judiciar (Arănuși Ciprian Albert, Păduraru Ștefan, Adam Cristian, Avram George şi Blaga Ioan) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influență. Întrucât este obligatoriu ca o persoană care solicită acordarea titlului de „Luptător cu rol determinant în Revoluție” să fi desfășurat acțiuni revoluționare în localităţile incluse în categoria celor cu rol determinant în cadrul Revoluţiei, mai multe asociații de revoluționari din țară au depus la nivelul SSPR cereri și documentație aferentă, în vederea includerii și altor localități în categoria celor în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului, în Deva, Buzău, Herculane, Târgoviște, Brăila.

În urma evaluării modului în care Comisia de analiză din cadrul SSPR a introdus și alte localități în categoria celor cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989, s-a constatat că membrii comisiei, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin încălcarea dispozițiilor legale în materie, au produs prejudicii bugetului de stat, prin plata indemnizațiilor acordate revoluționarilor care au încasat beneficii materiale plătite de către casele județene de pensii. „Astfel, s-a constatat că prin emiterea deciziilor prin care Comisia de analiză din cadrul SSPR a decis includerea orașelor Deva, Buzău, Brăila, Târgoviște şi Herculane în categoria localităților în care au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până la fuga dictatorului, deși aceste localități nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru includerea lor, au fost încălcate prevederile legale în vigoare. Pe cale de consecinţă, un număr de 290 de persoane beneficiază în mod ilegal, începând cu data de 1 ianuarie 2015, de o indemnizaţie lunară de 2020 de lei, prin aceasta cauzându-se un prejudiciu estimat bugetului de stat în valoare totală de 12.887.600 lei. Din analiza actelor aflate la dosarul cauzei a reieșit faptul că mai multe persoane interesate să obțină calitatea de “Luptător cu rol determinant în Revoluție” au promis, oferit sau dat bani ori alte foloase pentru ei sau pentru alții, direct ori indirect, unor persoane din cadrul SSPR și CPRD, care aveau influență sau au lăsat să se creadă că au influență asupra unor funcționari din cadrul acestor instituții cu putere de decizie, pentru a-i determina pe aceștia să îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească aceste acte contrar acestor îndatoriri“, se precizează în comunicatul Parchetului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 

2 Comments

  1. Dupa razboi, multi „eroi”! Ca ciupercile dupa ploaie si, uite asa avem si noi „eroii” nostri contemporani! Desi multi au fost in Piete si toti au strigat, au stat in frig, au riscat, unii au vorbit si multimii, adevaratii eroi sunt fie cei declarati „post mortem”, fie cei care se multumesc cu onoarea si cinstea de care se bucura, pentru faptele lor, in comunitate!
    Restul sunt profitorii circumstantelor si ar trebui foarte serios analizate documentele si declaratiile celor care i-au recomandat!
    Oare cum/ce ar fi, daca s-ar face public numele tuturor „luptatorilor” din fiecare localitate?….

  2. DESPRE PITZAR : 1.) SEFUL FACULTATIILOR DE LA BAILE HERCULANE, UNDE VENEA IN BUCURESTI (CU SOTIA ASISTENTA MEDICALA, TRANSFORMATA IN PROFESOARA LA FACULTATE) ? LA CE PITZERIE DIN DORABANTI ? LOCUIA IN STR. ACADEMIEI CUMVA (IAR SOTIA DE PITZAR SI NU NUMAI, STUDIA FARA SA AJUNGA LA FACULTATE) ? ACUM VEDETI CINE SI CUM A TRANSFORMAT BAILE HERCULANE IN ORAS MARTIR ! SA VORBIM SI DE „ODOARELE BISERICESTI” FURATE, INCLUSIV BRATARILE DACICE ? UNDE SUNT, CINE LE-A „STRANS” PTR. A FI DUSE „AFARA” ? CUM UNII LE-AU TOPIT (PTR. AUR) SA NU FIE PRINSI CU ELE SI-AU INGROPAT AURUL ? LA CE E BUN UN PITZAR ! 2.) PE LANGA MIILE DE CERTIFICATE (CA SA UITAM DE MULTE TERENURI, IMOBILE …), LUCRAND LA T.M.U.C.B., LANGA BARICADA DE LA INTER, UTERIOR SEF DE ASOCIATIE „DE FAMILIE” (UNII FIIND IN MOLDOVA, UNUL LA GRADINITA), PITZARUL ERA BAGAT IN POLITICA . TOTI REVOLUTIONARII, „VORBEAU” CA SUNT MANIPULATII . UNII AFLASE DE LA „SEFUL LOR” CA A FOS „URCAT” DE UN SEF DE FACULTATE SI CU FUNCTII IN VECHIUL REGIM

Adaugă comentariu