Caraş-Severin, Romania

 Ingrediente reţetă:


200 g frişcă dulce, 2 linguri Nutella, 250 g
brânză dulce, cam 2-3 linguri
lichior-Amaretto, 2 linguri zahăr, 50 g nuci
Macadamia, 4 linguri de cireşe Amarena (borcan),
foarte puţin unt pentru prăjirea nucilor ,


Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: redusa)


Încălzim frişca lichidă şi
topim Nutella în ea, punem peste noapte în
frigider.


A doua zi batem bine frişca cu Nutella.

Brânza o amestecăm cu lichiorul.

Într-o tigaie topim zahărul,
adăugăm numai puţin unt (hai să fie
cât o jumătate de nucă). Amestecăm
puţin, lăsăm zahărul să
prindă puţină culoare. După ce
nucile s-au mai răcit puţin, le tocăm cu
cuţitul.

Acum, eu am pus în câte un pahar de
formă mai lunguiaţă, brânză,
apoi o lingură de cireşe, deasupra
frişcă.

În reţetă scria invers…Deasupra am
aruncat, ca decor…. nucile tocate.


Poftă bună!



Reţeta Desert Amarena (nuca) a fost
propusă de pitt4 pe forum culinar.ro