Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Viitorul centrul expoziţional şi cultural de pe strada Furnalelor se află într-un stadiu avansat al lucrărilor. Peste 5 milioane de lei sunt investiţi în restaurarea Şcolii Pittner din municipiul Reşiţa!

Veşti bune vin de pe şantierul de restaurare a Şcolii Pittner! Lucrările de reabilitare pentru monumentul istoric situat pe strada Furnalelor se află în momentul de faţă într-un stadiu foarte avansat. Constructorul a montat deja ferestrele, iar în curând se va monta şi tabla pe acoperişul clădirii. „Ferestrele cu pervazuri și cercevele din lemn stratificat au fost montate iar luminatorul pentru acoperiș a fost finalizat. În prezent, echipa constructorului lucrează la pardoseala de la parterul clădirii. Săptămâna viitoare se va monta tabla pe acoperișul clădirii.“, este cea mai recentă postare de pe pagina de Facebook a acestui obiectiv.

Potrivit anunţului făcut chiar în ultima zi din 2023, luna aprilie era dată ca probabilă pentru finalizarea intervenţiilor la Școala Pittner, clădire care potrivit proiectului va deveni un important centru expozițional și de evenimente. Pentru reabilitarea acestei clădiri emblematice, finanţarea a fost asigurată prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului Ro-Cultura, proiectul fiind derulat de Primăria Reşiţa, Asociaţia Euroland Banat şi Listahópurinn RÖSK din Islanda.

Valoarea contractului de lucrări încheiat cu o companie cu experiență în restaurarea clădirilor monument istoric s-a ridicat la 4.789.623,94 lei fără TVA.

JCS-Nicoleta Moraru