Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ca în fiecare an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpica Română, organizează în perioada 23 mai-23 iunie o serie de activități sportive, educative și culturale reunite sub titulatura „Luna Olimpică.

Vineri, 31 mai, de la ora 11.00, se va desfăşura Crosul Naţional „Ziua Olimpică” ediţia a 15-a, în Reşiţa. Așa cum este tradițional, alergătorii vor purta tricourile cu însemnele „Crosului olimpic”.

„Participanții sunt elevi din municipiul Reșița, dar și din Caransebeș, Moldova Nouă, Anina, Oțelu Roșu, Bocșa și multe alte comune. Ca în fiecare an, și la această ediție participă un medaliat olimpic, anul acesta fiind Gheorghe Megelea, primul medaliat olimpic la masculin, la aruncarea suliței. Rugăm toți participanții la trafic să înțeleagă desfășurarea acestui cros, traficul fiind întrerupt total pe Bulevardul Republicii doar spre sensul de mers spre cartierul Câlnic, între orele 11-12“, a declarat prof. Liliana Dacica, responsabil al Comisiei Educației și Cultură Olimpică din cadrul Academiei Olimpice Române.

Organizatorii roagă participanții să se prezinte la locurile de start de la 10.30. Se va alerga pe patru secțiuni, pe trasee diferite la fiecare categorie. Astfel, participanții de la secțiunea Open vor porni de la subtraversarea de la Câlnic-Mol, elevii din ciclul gimnazial vor pleca din dreptul complexului Kaufland, iar micuții din ciclul primar vor alerga de la Moto-Velo. Va exista, ca de fiecare dată, și un concurs pe un traseu mult mai scurt, pentru persoanele cu dizabilități. Sosirea va fi, pentru toate categoriile, la Parcul Tricolorului, unde va avea loc și festivitatea de premiere. Fiecare participant va primi la start tricoul competiției, iar primii 10 clasați la fiecare secțiune vor fi recompensați cu diplome, cupe și însemne olimpice.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, circulația autovehiculelor va fi întreruptă pe Bulevardul Republicii în zona de concurs, însă doar pe sensul de mers către Câlnic. Pe perioada concursului, circulația mașinilor va fi redirecționată pe strada Făgărașului și Bv. Muncii.

Adaugă comentariu