Reșițenii și „rafturile” cu mașini - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Două parcări etajate cu un total de aproape 1.000 de locuri, aflate la stadiul de proiect!

Conform primarului Ioan Popa, una va fi ridicată în centrul urbei, între clădirile BCR și Diamant, fiind deja proiectată de către o firmă care a realizat trei asemenea parcări la Oradea. Cealaltă va fi ridicată în cartierul Stavila, la bifurcația drumurilor care merg spre Secu, respectiv Văliug, pe un teren de 8,5 ha cumpărat de primărie de la TMK. Primăria vrea ca mașinile individuale care vor urca spre Semenic să se oprească în parcarea de la Reșița, cu excepția turiștilor care au cazări în zona prealpină. De la parcarea din Stavila, transportul spre zona de îmbarcare în telegondolă să fie organizat cu autobuze electrice pentru un transport prietenos cu mediul și care nu generează dioxid de carbon.

„Parcările au capacitatea de 500 de locuri, respectiv 450 și valoric sunt între 3 și 5 milioane de euro. Cea din Stavila sigur va putea fi finanțată pe proiecte europene. Vom vedea dacă vom reuși s-o introducem pe finanțare europeană și pe cea din centrul orașului sau o vom face din alte surse”, a declarat Ioan Popa. În vederile primarului se mai află și o altă parcare, la Văliug, acolo unde să-și lase mașinile turiștii care vor fi cazați în zonă. Această parcare, de asemenea, va fi ridicată cu fonduri europene.

Conform studiilor de fezabilitate întocmite în 2020, pentru ambele parcări ar fi nevoie de aproape 65 de milioane de lei.

JCS-Ionel Ivașcu