Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – HC Adrian Petrea Reşiţa – Politehnica Timişoara 20-19 (10-9), în Liga Naţională de handbal.

Întâlnirea dintre cele două reprezentante ale handbalului de elită din Banat a atras un număr mare de spectatori în Sala Polivalentă din Reşiţa. Şi a fost, cum era de aşteptat, una încrâncenată, dar desfăşurată într-un apreciabil spirit de fair-play. Ostilităţile au fost extrem de echilibrate, mai echilibrate ca oricând. Timişorenii au început mai bine jocul, însă localnicii au revenit pe tabela de marcaj, cu un final de repriză superior: 4-7 (min. 15), 8-8 (min. 24), 10-9 (min. 30). La reluare, elevii antrenorului Adrian Petrea au preluat iniţiativa, dar nu au reuşit să se distanţeze la mai mult de două goluri: 12-11 (min. 36), 14-12 (min. 39), 16-15 (min. 52), 19-18 (min. 57), 20-19 (min. 60).

Referitor la partidă, tehnicienii celor două formaţii au făcut declaraţii. Ioan Horvath (Poli Timişoara): „Aş vrea să felicit echipa gazdă. Adi Petrea face o muncă senzaţională aici la Reşiţa, având în vedere condiţiile în care au început munca din liga a doua. Apreciez şi aportul publicului. Din păcate, noi nu am avut o zi favorabilă. Am avut probleme pe atac, cu multe greşeli individuale, care ne-au costat, până la sfârşitul meciului“.

La rândul său, antrenorul reşiţenilor, Adrian Petrea, a precizat: „În primul rând am felicitat echipa oaspete, fiindcă au jucători de caracter, de valoare, care nu au făcut pasul înapoi când s-au ivit probleme la nivel de club. Vizavi de meci, ne aşteptam să fie unul foarte greu. Noi aveam nevoie de cele trei puncte puse în joc. Timişoara venea după o serie foarte bună, cu cinci victorii, şi cu siguranţă că au venit să câştige meciul de la Reşiţa. Totodată, îmi felicit echipa pentru dăruire, pe toţi jucătorii că au răspuns la ceea ce le-am cerut, ca şi aplicatibilitatea tehnico-tactică. Pot să spun că greşelile lor din atac au fost provocate de apărarea noastră, fiindcă am pregătit foarte bine acest joc. Chiar dacă am început mai greu, am avut încredere în băieţi, pentru că meciul ţine 60 de minute“.