Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Gloria Reşiţa – Jiul Petroşani 1-1 (1-0), în etapa a XIV-a a Ligii a III-a de fotbal.Nou-promovata în eşalonul trei al fotbalului românesc a avut o comportare apreciabilă, în disputa cu Jiul Petroşani, obţinând o remiză importantă. În condiţiile în care, din minutul 20, a evoluat în inferioritate numerică, după ce Beică a primit cartonaşul roşu pentru henţul considerat de „central“ în calitate de ultim apărător.

Petroşenenii şi-au manifestat disponibilităţile ofensive şi dorinţa de a obţine un rezultat pozitiv încă din primele minute ale partidei. Însă Hardău (min. 9) nu l-a putut învinge pe portarul Jorz. Localnicii restabilesc echilibrul şi, în minutul 32, reuşesc să deschidă scorul prin Gruescu, finalizând cu o lovitură de cap lovitura liberă executată de Oncică, de pe partea dreaptă a direcţiei de atac. Finalul primei reprize este marcat de o nouă intervenţie salutară a portarului Jorz, la şutul lui Florentin Şerban.

La doar două minute de la reluare însă, Şerban reuşeşte să restabilească egalitatea. Dar, elevii antrenorului Dan Boltaşiu nu renunţă la luptă, revin în ofensivă şi, în minutul 57, trec în două rânduri pe lângă preluarea conducerii pe tabela de marcaj, protagonişti fiind Oncică şi Beloescu, de fiecare dată portarul Hotoboc având intervenţii salutare. Petroşenenii au forţat, şi ei, victoria, mai ales că evoluau în superioritate numerică. Aveau să se lovească de o dăruire exemplară a partenerilor de întrecere, cu intervenţii până la sacrificiu, în limita regulamentului. În concluzie, a fost o dispută de un bun nivel tehnic, de mare angajament, cu un ritm alert, gazdele dovedind încă o dată că sunt în ascensiune de formă şi tot mai încrezătoare în şansele de menţinere în Liga a III-a, chiar dacă Gabi Stănucă, preşedintele Secţiei de Fotbal, a fost nemulţumit de remiză.

Gloria Reşiţa: Jorz – Jaravete, Beică, Domondi, Zamfir – Costescu, Lazarovici, Raul Uţiu, Oncică, Ursu (min. 25, Gruescu), Beloescu (Beloia).