Resitenii au dominat Cupa Caraşului - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Piloţii reşiţeni au fost din nou la înălţime la cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Karting Şcolar.

Întrecerea s-a desfăşurat timp de două zile pe traseul amenajat în Parcul Industrial din Valea Ţerovei şi a adunat la start 115 piloţi din întreaga ţară. Ajunsă la cea de-a XI-a ediţie, Cupa Caraşului, denumirea sub care se desfăşoară etapa de karting şcolar de la Reşiţa, a adus o reconfirmare a valorii piloţilor coordonaţi de prof. Sorin Savu, director al Palatului Copiilor şi Elevilor din municipiul de pe Bârzava. Prezenţa pe podiumul de premiere nu mai este o noutate, poate surprinde doar ascensiunea unora dintre piloţii reşiţeni, care au ajuns să ameninţe serios poziţiile fruntaşe ale „veteranilor“. Cum este cazul lui Ernest Chira, cel care l-a învins pe mult mai experimentatul său coleg Iulian Rusu, la Clasa KZ 125. Gazdele au avut prezenţe însemnate pe podium, la nouă clase de concurs, din care au câştigat patru, ceea ce a dus la clasarea Team Karting Reşiţa pe primul loc în ierarhia pe echipe.

La Clasa Bambini s-a impus micuţa Roberta Bodac, urmată de colegul ei, Sebastian Puia. Viitorul sună bine şi pentru Mădălin Albai, câştigătorul de la Clasa Cadett. Tot pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat şi Flavius Minofsky, la Clasa KF Seniori, şi Ernest Chira, la Clasa KZ 125. Pe lângă Sebastian Puia, la Clasa Bambini, clasări pe locul secund au avut Fabian Bodac la Clasa Puffo, Maximilian Hammer la Clasa Mini, Sebastian şelariu la Clasa KF Juniori şi Iulian Rusu la Clasa KZ 125. S-au situat pe locul al treilea Robert Stiegelbauer la Clasa KF Seniori, Sebastian Şelariu la Mobra Juniori şi Ernest Chira la Mobra Seniori.

Un sprijin important în organizarea etapei ni l-au dat Primăria Reşiţa, prin punerea la dispoziţie a unei părţi din Parcul Industrial din Valea Ţerovei, precum şi colegii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, a spus prof. Sorin Savu, directorul Palatului Copiilor din Reşiţa. Rezultatele obţinute de piloţii noştri au demonstrat faptul că aici se munceşte. Am obţinut şi de această dată locul I pe echipe, dar nu a fost uşor. Mulţi dintre piloţii de la Cercul de karting au confirmat, unii dintre ei au avut din păcate şi probleme tehnice. Am avut totuşi clasări pe podium la aproape toate clasele de concurs. Urmează etapa de la Arad, din 2-4 august. Sperăm să mergem în continuare la fel de bine. După o zi de pauză, piloţii noştri vor intra de marţi în pregătiri intense pentru etapa de la Arad.“

După trei etape din Campionatul Naţional, lider se menţine Team Karting Reşiţa.

Marian Cărăvan