Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportivii de la Palatul Copiilor, legitimați la C.S.M Reșița, au participat sâmbătă, 29 februarie, la cea de-a XXVII-a ediție a Cupei „Banzai”, de la Arad. La această competiție internațională de karate au participat peste 400 de sportivi, reprezentând 33 de cluburi din: Serbia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și România.

Maestrul Zoltan Lipan a pregătit pentru această competiție 35 de sportivi, cu vârste curpinse între 7 ani și 28 de ani, care au participat la probele de kata, kihon și kumite, fete și băieți. La finalul concursului, reșițenii se pot mândri cu 6 locuri I, 21 locuri II și 14 locuri III.

„În opinia noastră am obținut un rezultat bun, promițător pentru începutul acestui an. Rezultatele ne determină în continuare la seriozitate și muncă în vederea participării noastre la Campionatul Mondial, la Szczecin (Polonia) și la Campionatul European de la Livorno (Italia). Sperăm ca în acest an, de la aceste campionate, să aducem mai multe medalii față de anul trecut: o medalie de bronz (Greta Buzura – 10 ani). De menționat este faptul că reșițeanca Sandra Lipan a participat la competiție, dar nu ca sportivă, ci în calitate de arbitru, având o prestație foarte bună”, a declarat maestrul Zoltan Lipan.

Rezultatele obținute de reșițeni la competiția de la Arad au fost: David Copocean – para karate – 9 ani, 1 loc I, la proba kata 1 loc III si la kihon 1 loc II, Daniela Doban – para karate 28 ani – loc I, Albert Macamete – loc I la kumite, loc II kihon, Teodora Toma –  2 loc I la kata și kihon, Dragoș Vizoc – 1 loc I la kihon și loc II kata, Petru Bursuc – loc II kihon, Greta Buzura – 2 loc II la kumite și kihon, Antonia Florescu – loc II la kata, Alexandra Ilina – loc II kihon și loc III kata, Sara Laszlo – loc II kihon și III kata, Alexia Lenghyel – 2 loc II kata și kihon, Claudia Nica – loc II kata și III kihon, Roxana Petrescu – loc II kihon, Briana Piperca – loc II kihon, Mirabela Rusu – 2 loc II kata și kihon, Nicoleta Stanca –  loc II kihon, Andrei Strobl-Barac – loc II kata, Daria Szuiogan –  2 loc II kata și kihon, Maia Wettori – 2 loc II, kumite, kihon și loc III kata, Crina Chincea – 2  loc III kata și kihon, Alexia Deriuș – 2 loc III, kumite și kihon, David Lenghyel – 2 loc III kata și kihon și Patricia Măciucă – 2 loc III kata și kihon.

JCS-Ștefan Moraru