Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Toţi putem profita de weekend-ul prelungit de Rusalii și de vremea care ne alungă din case. Aşa că vă puteţi relaxa în aer liber alegând locuri precum La Șură sau Lacul Doman!

La Șură este deja o locaţie arhicunoscută pentru reşiţeni unde, în cadru natural, puteţi face baie în Lacul Secu, vă puteţi delecta cu mici, bere şi voie bună, oferite de localul din zonă.

Lacul Doman este o altă destinație aleasă de mulţi reşiţeni. Situat la doar doi kilometri de centrul Reșiței, Lacul Doman este un colț pitoresc ce oferă o relaxare și liniște. Cunoscut și sub numele de „Lacul Săracilor”, a fost format pe amplasamentul unei foste mine de cărbune, dar a devenit rapid un refugiu pentru cei care doresc să scape de agitația orașului. Mulți reșițeni aleg acest loc pentru a se relaxa în apa rece și pentru a se bucura de grătarele făcute in aer liber.

Sigur, puteţi merge şi la Văliug, pe Semenic sau, de ce nu, pe Muntele Mic. Pentru cei care nu vreţi plimbări în natură, puteţi alege să ascultaţi muzică şi să vă distraţi în localităţile în care sunt rugi de Rusalii. Printre acestea se numără Bocșa Montană, Brădișoru de Jos, Cărbunari, Ferdinand Gornea, Ilidia, Jitin, Lăpușnicu Mare, Măru, Rușca Montană, Sichevița, Topleț, Țerova și Vărădia.

Dacă v-am convins, distracţie şi Rusalii frumoase!

JCS-Denis Dutca