Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Directorul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” a declarat miercuri seara că nu există coronavirus în România!

Vă reamintim că un tânăr de 25 de ani din Reșița a fost trimis marţi noaptea pentru teste suplimentare la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, după ce la UPU Reșița au fost suspiciuni că este purtător al coronavirusului.

Potrivit DSP Caraş-Severin, cele 16 cadre medicale care au fost la Urgenţele reșițene în 11 februarie sunt monitorizate. Tânărul lucrează ca asistent medical la o clinică din Trotsberg, iar în intervalul 25 ianuarie – 5 februarie a îngrijit patru pacienți cu coronavirus, după cum a declarat, la UPU Reşiţa, pacientul care s-a prezentat cu febră mare şi tuse. După discuţiile cu Raed Arafat, pacientul a fost izolat în izolator şi trimis la Timişoara, cu o autospecială, după apariţia suspiciunilor de coronavirus. Miercuri, mama, sora și bunicii acestuia au fost izolați la domiciliu.

Având în vedere suspiciunea de coronavirus, din dispoziţia prefectului Cristian Gâfu, s-a constituit o celulă de criză pentru gestionarea situaţiei. Lucrurile acum s-au liniștit pentru că Institutul “Matei Balș” a făcut public faptul că nu există coronavirus în România.

JCS-Nina Curiţa