Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Municipiul Reșița va fi gazda a trei campionate naționale școlare, din cele 20 de etape incluse în calendarul competițional: la gimnastică. lupte și înot!

În perioada 13-16 aprilie vor avea loc Campionatele Naționale Școlare de gimnastică artistică masculină, în perioada 6-8 martie va avea loc etapa națională de la lupte, iar în intervalul 8-10 mai se va desfășura, la bazinul olimpic din Reșița, Campionatul Național Școlar de înot. Marea problemă a organizatorilor este legată de cazarea concurenților care vor sosi la Reșița, iar directorul Crețeanu este îngrijorat și de bugetul CSȘ-ului pentru deplasările sportivilor reșițeni la competițiile din acest an calendaristic.

„Am primit calendarul competițional de la Minister, cu privire la desfășurarea campionatelor naționale școlare. Vor avea loc, la Reșița, Campionatul Național de înot, Campionatul Național de gimnastică, la masculin și vom organiza și Campionatul Național de lupte. Toate aceste competiții sunt școlare și sperăm să reușim să le organizăm în condiții foarte bune, să reușim să oferim cazare pentru 300-350 de participanți. Aceasta este problema cea mai mare. Înotul se va desfășura în luna mai, gimnastica în luna aprilie, iar luptele în martie. Legat de clubul nostru, deja au început competițiile și sperăm să primim și banii necesari pentru deplasarea sportivilor la aceste concursuri. La sfârșitul lunii ianuarie, bugetul pentru competiții era zero”, a declarat Marius Crețeanu, directorul Clubului Sportiv Școlar Reșița.

JCS-Ștefan Moraru