Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Administraţia locală a aprobat recent încheierea unui acord de colaborare cu Asociaţia Make Better, ca urmare a celebrării în acest an a 250 de ani de industrie în municipiul de pe Bârzava! 

Iniţiativa a pornit de fapt în urmă cu un an, când această asociaţie a depusă o solicitare în vederea finanţării proiectului acestui muzeu virtual al Reşiţei, la apeluri lansate de către Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul a fost declarat câştigător la sesiunea de finanţare A.F.C.N.-2021, aria tematică „Artă digitală şi noile media“.

Potrivit acestui parteneriat, Asociaţia Make Better are obligatia dezvoltării unui concept coerent privind punerea în valoare a siturilor industriale şi a patrimoniului local prin crearea acestei platforme digitale. Administraţia locală reşiţeană şi-a exprimat sprijinul în acest proiect, prin angajamentul de a asigura o cofinanţare în valoare de 9.500 lei. Platforma digitală va fi lansată în a doua parte a verii sau cel târziu până la începutul toamnei, proiectul fiind implementat în colaborare şi cu Muzeul Cineastului Amator şi Arhiva Etnologică de Imagine (divizie a Muzeul Ţăranului Român).

Bugetul proiectului are o valoare de 94.128 lei, din care finanţarea nerambursabilă a AFCN este de 84.628 lei.

JCS-Nicoleta Moraru