Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – … dar, deși e între primele din țară, pe viitor vrea să ridice piciorul de pe accelerație. Asta ca să nu derapeze din cauza cofinanțărilor pe care le va avea de plătit. Afirmația îi aparține primarului Ioan Popa, conform căruia orașul trebuie să genereze și venituri cu care să poată acoperi eventuale necesități financiare!

„Luăm în calcul o periere și o verificare atentă a următoarelor proiecte din ciclul financiar 2021-2027, ca să nu încărcăm primăria cu costuri foarte mari. Vom frâna puțin accesarea fondurilor europene, chiar dacă ele ne sunt la îndemână!”, a declarat primarul.

Surse de venituri pentru cofinanțări pot fi viitorul parc fotovoltaic și viitorul domeniu schiabil Semenic, proiecte care, în estimarea primarului, vor putea aduce orașului câte 3-4 milioane de euro anual fiecare. „Având două proiecte care împreună să genereze 6-7 milioane de euro pe an, poți să accesezi fonduri pentru că ai cu ce să le cofinanțezi. Scopul final este ca orașul să devină mai atractiv și să vină investitori care să ridice orașul!”, a încheiat Ioan Popa.

Am putea gândi că vinde pielea ursului din pădure, însă proiectele la care se referă primarul sunt fiecare în stadii avansate.

JCS-Ionel Ivașcu