Reşiţa pune la bătaie 10.000 de lei pentru curăţenie - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea antrenează din nou asociaţiile de proprietari şi locatari spre curăţarea zonelor din jurul blocurilor!

Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, primăvara deschide la Reşiţa competiţia pentru curăţenie între asociaţiile de locatari şi proprietari. În perioada 15 martie-15 mai, municipalitatea derulează campania de curățenie „Reșița Curată – Curăţăm și menținem“, în cadrul căreia, anul acesta, vor fi premiate 15 asociaţii cu premii totalizând 10.000 de lei, după cum urmează: trei premii I în cuantum de 2.000 lei fiecare; două premii II în cuantum de 1.000 lei fiecare; trei premii III în cuantum de 500 lei fiecare; cinci mențiuni în cuantum de 100 lei fiecare.

La concurs pot participa numai asociațiile de locatari şi proprietari care efectuează lucrări de întreținere a spațiilor verzi, a aleilor și trotuarelor aflate în vecinătatea imobilelor și fac dovada că nu au datorii la utilități (apă-canal, energie electrică, salubrizare) la data finalizării perioadei de desfășurare a concursului, respectiv 15 mai 2021.

Potrivit regulamentului, cei care înscriu în cursă vor primi puncte în funcţie de felul în care gospodăresc zona imobilului în care locuiesc. Se acordă zero puncte pentru neamenajare şi neîntreţinere, cinci puncte pentru lucrurile făcute pe jumătate şi zece puncte pentru cele duse până la capăt. Va fi luată în calcul amenajarea şi curăţenia spaţiilor verzi; semănat gazon, plantat flori; gard viu; amenajarea şi curăţenia zonei de intrare în bloc; achitarea datoriilor către serviciul de salubritate (zero puncte pentru restanţe mai vechi de două luni, cinci puncte pentru până la două luni de restanţe şi zece puncte dacă nu sunt restanţe). Zugrăvirea blocului va atrage zero puncte dacă nu a fost realizată sau dacă e mai veche de zece ani, cinci puncte vor primi asociaţiile al căror bloc este zugrăvit de mai mult de trei ani, iar zece puncte – cei care şi-au zugrăvit blocul în ultimii trei ani.

Înscrierea în concurs se poate face în perioada 15 martie-15 aprilie, iar până în 15 mai este aşteptată derularea lucrărilor de curăţenie de către asociaţii. În a doua jumătate a lunii mai va avea loc prima etapă de jurizare, când vor fi acordate puncte, potrivit regulamentului, iar în perioada 1-4 iunie, în cadrul celei de-a doua etape de jurizare, se va realiza departajarea în cazul punctajelor identice.

JCS-A.M.