Reşiţa îşi doreşte cât mai mulţi studenţi moldoveni! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Municipiul are o frumoasă istorie de colaborare cu Republica Moldova în domeniul învățământului superior. De-a lungul timpului, în orașul nostru au studiat sute de studenți de peste Prut, iar autorităţile doresc reluarea acestei tradiţii!

Pentru a reuși acest lucru, Nelu Popa, Andrade Bichescu, director al Centrului UBB Reșița, Luminița Broască, director al Colegiului Național Traian Lalescu, și Ildiko Pataki, consiliera primarului Reşiţei pe probleme de politici educaționale au avut efectuat o serie de întâlniri oficiale în capitala Moldovei.

„Cu acest prilej, în prezența primarului general al municipiului Chișinău, am semnat un Acord de cooperare între Pretura sectorului Buiucani – municipiul Chișinău și Primăria Municipiului Reșița. Acordul definește concret șase domenii de cooperare, iar în cadrul întâlnirilor avute cu Igor Șarov – rector al Universității de Stat din Moldova, Alexandra Barbaneagra – rector al Universității Pedagogice de Stat Ion Creangă, Angela Cutasevici – viceprimar al Chișinăului cu responsabilități în domeniul educației, am agreat primele activități și calendarul acestora pentru anul 2022. Prin urmare, Reșița va găzdui un grup de studenți moldoveni de la specializarea Administrație Publică și va organiza stagii de practică în cadrul primăriei, cu credite de la Universitatea Babeş Bolyai Reșița. Totodată, urmează demararea în parteneriat a unor proiecte Erasmus și vizite pentru schimb de experiență între elevi și profesori de liceu din cele două localități. Mulțumiri speciale domnului Vadim Branzaniuc, pretor (primar) al principalului sector al Chișinăului, pentru sprijinul acordat în organizarea și derularea tuturor întâlnirilor!“, a precizat primarul Reşiţei, Nelu Popa.

JCS-Nina Curiţa