Reșița Film Festival, prezentat de TIFF - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cea de-a treia ediție Reșița Film Festival se va desfășura în 3-5 septembrie, în trei locații indoor și outdoor. Programul acestei ediții include filme românești și din spațiul european deja premiate și admirate de publicul din întreaga lume, unele dintre ele fiind prezentate în premieră în partea de vest a țării!

Programul bogat, realizat de echipa TIFF, cuprinde 10 filme artistice și un documentar multipremiat: „România sălbatică”, în regia lui Dan Dinu și Cosmin Dumitrache. Un alt succes de public este și filmul „Complet necunoscuți”, în regia lui Octavian Strunilă, adaptarea românească a celebrului „Perfetti Sconosciuti”, ce a avut premiera tot la TIFF, pe 24 iulie.

Luca”, cel mai recent thriller în regia lui Horațiu Mălăele, se regăsește și el pe lista propusă de organizatori pentru un weekend de filme bune la Reșița.Noaptea regilor”, în regia lui Philippe Lacote, este o dramă fantastică și unul dintre cele mai bine primite filme ale anului trecut. Cu nu mai puțin de 15 nominalizări și 13 premii câștigate la festivalurile de profil din Veneția, Toronto, Munchen sau Palm Springs, coproducția semnată Franța-Coasta de Fildeș-Canada-Senegal promite să fie una dintre cele mai așteptate proiecții din weekendul de filme de la Reșița. Cele mai multe proiecții ale filmelor românești se vor încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri la care publicul este invitat să dezbată subiectul filmului împreună cu realizatorii lui (regizori, producători și actori).

Programul complet se prezintă astfel, în Centrul Civic, ora 20.30: 3 septembrie – Neidentificat, r. Bogdan George Apetri, 4 septembrie – Complet necunoscuți, r. Octavian Strunilă, 5 septembrie – Romania sălbatică, r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache; Parcul Tricolorului, ora 20.30: 3 septembrie – Luca, r. Horațiu Mălăele, 4 septembrie – Dineu cu vecinii de sus, r. Cesc Gay, 5 septembrie – Noaptea regilor, r. Philippe Lacote; Palatul Cultural: 3 septembrie, ora 18.00 – Lecții de persană, r. Vadim Perelman, 4 septembrie, ora 15.30 – Copacul dorintelor, r. Andrei Huțuleac, ora 18.00 – După 40 de zile, r. Andrei Gruzsniczki, 5 septembrie, ora 15.30 – Petite Maman, r. Céline Sciamma, ora 18.00 – Căutătorul de vânt, r. Mihai Sofronea.

Reșița Film Festival este organizat de Primăria Reșița în colaborare cu Transilvania International Film Festival (TIFF) și se înscrie în seria de evenimente „Reșița – 250 de ani de foc nestins“. Accesul la proiecții este liber, în limita locurilor disponibile. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata desfășurării evenimentului. Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook a municipalităţii.

JCS-A.M.