Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cetatea de foc începe anul 2023 în forţă: 60,3 milioane lei, finanţare aprobată prin PNRR. Este vorba despre proiecte aprobate de Ministerul Dezvoltării în cadrul componentei „Valul renovării”!

Cu aceşti bani vor fi reabilitate blocurile cuprinse în loturile nr. 6, 7 şi 13. Concret, este vorba despre blocul nr. 35 de pe Bd. Revoluţia din Decembrie în cadrul lotului 6, investiţie de 2,68 milioane lei, blocurile nr. 2A şi 4 de pe Bd. Republicii, valoare 38,19 milioane lei, şi blocul nr. 2 de pe Al. Trei Ape respectiv nr. 1 de pe Al. Ţarcului, investiţie în valoare de 19,43 milioane lei.

„La fel ca la blocurile 1, 3, 5, și 9 de pe Bd. Republicii, pentru care contractele de finanțare au fost semnate anul trecut, investițiile cuprind lucrări ce vor aduce economii substanțiale la consumul de energie. Totodată, imaginea orașului se va îmbunătăți considerabil prin înlăturarea griului posomorât ce se regăsește pe majoritatea blocurilor turn din zona Govândari”, notează primarul Ioan Popa.

De altfel, schimbarea la faţă a zonei Govândari este unul dintre obiectivele pe care primarul le are în vedere de mai mult timp. Microraioanele acestei zone fac obiectul altor proiecte. Conform lui Ioan Popa, acestea vor aduce finanţări consistente care se vor vedea în aspectul zonei.

JCS-Ionel Ivaşcu