REŞIŢA – Iniţiativelor de acest gen din municipiu i se alătură una ministerială, o promisiune că vom putea avea păduri-parc în care administraţia locală, cu bani europeni, ar putea amenaja poteci pentru plimbări şi alei pentru biciclişti, din materiale prietenoase cu mediul!
După schimbările intervenite în ultimii ani la capitolul transport eco pe două roţi, reprezentanţii Bike Attack Reşiţa au făcut câteva constatări pe o reţea de socializare: „Reşiţa Biciclistă! Facem paşi mari spre normalitate! Reşiţa este primul oraş din România care are un pumptrack modular oferit gratuit publicului! Reşiţa are singurul sistem smart de bikesharing din România oferit gratuit publicului! Reşiţa are cea mai apreciată reţea de poteci de mountain bike din România! Reşiţa are acum primul atelier de biciclete care nu este o afacere pe profit ci un hub pentru biciclişti. Potecile de la Reşiţa au fost parcurse de peste 2.300 de oameni care au participat la evenimentele de alergare şi cicliste organizate de noi! Toate astea realizate în ultimii trei ani! De data asta trebuie să recunoaştem că Primăria Reşiţa este acum un partener real care întelege nevoile comunităţii. Bravo Primăria Reşiţa!“.
La o asemenea felicitare venită din partea celor de la Bike Attack, primarul Ioan Popa nu putea răspunde decât cu mulţumiri: „Împreună putem schimba totul în bine! Mulţumesc, Cătălin Gavrilă, ţie şi echipei tale de tineri entuziaşti! Biciclim prin Banatul de Munte!“.
Nu putem omite promisiunea pe care a făcut-o ministrul Mediului, Costel Alexe, cu prilejul recentei sale vizite pe malurile Bârzavei: „Avem iniţiativă, susţinem să oferim posibilitate tuturor cetăţenilor români să aibă acces liber în interiorul fondului forestier. Până la urmă, pădurea are rol recreativ, ar trebui să ne bucurăm cu toţii de ea! Dăm posibilitatea tuturor administratorilor de pădure, prin noile amenajamente, inclusiv administraţiilor locale, amenajării de păduri-parc, pe fonduri europene, pentru cetăţeni. Prin acest amendament adus Codului Silvic şi prin această reglementare, dăm posibilitatea ca, în pădure, să fie amenajate inclusiv poteci pentru plimbare sau piste pentru biciclete. Evident, construite din materiale prietenoase cu mediul ecologic“.
JCS-Antoniu Mocanu