Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit primarului Ioan Popa, în mai puţin de şase luni, s-a reuşit aproape înjumătăţirea datoriei publice a urbei.

Reşedinţa judeţului a avut parte, miercuri, de o nouă şedinţă de consiliu, una de îndată, în cadrul căreia aleşii urbei au căzut în principal de acord să bată palma pentru terenurile din Mociur, după care şefii administrativului local au făcut un scurt bilanţ al celor şase luni de mandat.

„Mai circulă întrebări vizavi de ce-a făcut Primăria Reşiţa în ultimele şase luni, pentru că sunt persoane care spun că nu se vede mare lucru în oraş, spune Ioan Popa, primarul Reşiţei. Aş vrea să clarific câteva dintre aspectele muncii noastre mai puţin vizibile în oraş. Am intrat în 2016 cu 9.073.326 lei restanţe. În primele şase luni, acestea s-au menţinut, cu fluctuaţii minimale, în jurul acestei valori. Dacă în luna iunie acestea ajunseseră la 9.201.167 lei, deci mai mult decât la final de 2015, începând din iulie şi până la finalul lunii noiembrie, datoria publică a oraşului Reşiţa a coborât de la 9,2 la 5,6 milioane de lei. Cu alte cuvinte, am scăzut datoriile şi arieratele Reşiţei aproape la jumătate în mai puţin de şase luni. (…) Aceşti bani au fost plătiţi diverşilor creditori ai Primăriei Reşiţa din economiile pe care am reuşit să le facem închizând tot felul de scurgeri din bugetul oraşului“.

Edilul a vorbit despre subvenţiile administraţiei anterioare care a dat pensionarilor dreptul de a călători gratis, dar n-a plătit banii pe ele. Abia acum, când s-a sărit calul arieratelor, ele trebuie plătite de noua administraţie. Şeful administrativului reşiţean a ţinut să-şi ceară scuze celor pe care i-a lăsat fără transport gratis şi le-a promis că, în vara ce vine, când înţelegerea cu Ro-A-Tirul va sări din schemă, primăria se va ocupa de transport. Iar atunci, nu doar pensionarii – care au fost văzuţi drept capital electoral –, ci şi copiii vor circula gratis.