Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aceasta va fi lansată sâmbătă în cadrul ediției a IX-a a concursului „Alergând la pădure”. Cu acest prilej, Casa de Cultură a Studenților (CCS) va amenaja în centrul orașului un stand care va cuprinde și fotografii vechi!

Participanții la concurs vor primi un exemplar al hărții care va fi oferită și tuturor celor interesați. Harta este rezultatul colaborării între CCS și Muzeul Cineastului Amator (MCA) și cuprinde în total 43 de obiective. Este vorba despre obiective industriale, de arhitectură și de artă, muzee și galerii, obiective de artă murală și punctele de închiriere biciclete. „La începutul anului, ne-am întâlnit pentru a discuta despre viitoare proiecte comune. Din discuții, a apărut ideea realizării acestei hărți. Apoi am consultat lista obiectivelor de patrimoniu pe lângă care am inclus și clădiri care credem că merită să fie văzute.”, am aflat de la Andrei Bălbărău, fondatorul MCA. Harta a fost concepută grafic de Ioana Ciolea, la realizarea ei punând umărul și criticul de artă Ada Cruceanu, alături de artistul fotograf Petre Dalea.

La concursul de sâmbătă s-au înscris până acum 356 de participanți care vor concura la cinci probe. Seara, de la ora 19, în centrul orașului este programată proiecția filmului documentar „Oamenii Drumului. Terra Banatica”, care surprinde întregul proces al amenajării traseului pe porțiunea din Caraș-Severin.

Pe lângă harta care va fi lansată sâmbătă, MCA anunță reluarea proiecțiilor de filme documentare Kinedok la Centrul UBB. „Avem în vedere proiecția a opt filme, însă numărul lor ar putea crește. Începând cu primul weekend din noiembrie, proiecțiile vor avea loc sâmbătă seara, dorința noastră fiind să ținem evenimentul în fiecare sâmbătă.”, a încheiat Andrei Bălbărău.

JCS-Ionel Ivașcu